
IS GEOPEND !
Bodega Bravo Escós
Priorat - Spanje
"Wijnen uit de Priorat regio hebben een welverdiende en toegewijde aanhang over de hele wereld."
Luis Bravo - Propietario

het wijnbedrijf
De Priorat, iets ten zuidwesten van Barcelona, is een van de kleinere wijngebieden van Spanje, maar heeft zo'n karakter, energie en intensiteit dat het beroemd is om Spanje's meest gewaardeerde en kwalitatief beste wijnen.
Het wijnhuis, opgericht door Luis Bravo, ligt midden in het hart van de Priorat, in de buurt van Torroja del Priorat. Het landschap is ruig met ongetemde schoonheid en aantrekkingskracht. Ongerepte rotsformaties bedekt met vulkanische grond die leisteen, as en mica bevat, door de lokale bevolking llicorella genoemd. In combinatie met de verzengend hete zon, de koele zeewind en de vochtigheid en mist uit de bergen genieten we van unieke omstandigheden om wijnstokken en druiven met karakter en ongeëvenaarde smaakdiepte te laten groeien.
Door met de natuur te werken en pure en innovatieve technieken te gebruiken, halen we het beste naar boven uit zowel inheemse druiven (Garnacha en Cariñena) als internationale variëteiten (Syrah, Cabernet, Sauvignon en Merlot), wat resulteert in moderne wijnen die uiterst opwindend, verfijnd en elegant zijn, maar ook expressief met levendige zuren en vol met die karakteristieke Priorat smaak en diepte.

Quote van de wijnmaker
"Werk met de bodems. Leer ze kennen, experimenteer met de samenstellingen van het land: klei, rotsen, leisteen, graniet, de contrasten... Het is niet het vat dat de ziel creëert, het is de bodem die karakter geeft."
Pep Aquilar

Dat is hoe onze wijnmaker Pep Aguilar zijn uniek smakende wijnen creëert. Hij brengt kracht en elegantie in evenwicht, wat resulteert in wijnen die even interessant en verrassend van smaak zijn als gemakkelijk en subtiel.
Pep begon meer dan 20 jaar geleden hier in Torroja. Na jaren van reizen als wijnconsulent, werken met wijnhuizen in heel Spanje onder de meest uiteenlopende omstandigheden, ontwikkelde hij unieke vaardigheden en ervaringen met alle verschillende elementen en bodems. Priorat is het meest interessant voor hem: de sterke appellation, het terroir, de brute energie, de contrasten.
Pep is toegewijd om een nieuwe en moderne Priorat wijn te maken. Een wijn met traditionele kwaliteit, maar met frisheid, goede zuren, elegantie, finesse en spanning. Het is een eindeloos experiment. Maar dat is wat hem enthousiast houdt. Samen met Andreu en zijn team blijven ze de wijngaarden verkennen en verbouwen om te prikkelen en te verrassen met interessante, nieuwe wijnen.