top of page

Bodega Bravo Escós

Priorat - Spanje

"Wijnen uit de Priorat regio hebben een welverdiende en toegewijde aanhang over de hele wereld."

Luis Bravo - Propietario

_MG_9331.jpg
Bravo Escós BP

het wijnbedrijf

De Priorat, iets ten zuidwesten van Barcelona, is een van de kleinere wijngebieden van Spanje, maar heeft zo'n karakter, energie en intensiteit dat het beroemd is om Spanje's meest gewaardeerde en kwalitatief beste wijnen. 

Het wijnhuis, opgericht door Luis Bravo, ligt midden in het hart van de Priorat, in de buurt van Torroja del Priorat. Het landschap is ruig met ongetemde schoonheid en aantrekkingskracht. Ongerepte rotsformaties bedekt met vulkanische grond die leisteen, as en mica bevat, door de lokale bevolking llicorella genoemd. In combinatie met de verzengend hete zon, de koele zeewind en de vochtigheid en mist uit de bergen genieten we van unieke omstandigheden om wijnstokken en druiven met karakter en ongeëvenaarde smaakdiepte te laten groeien.   

Door met de natuur te werken en pure en innovatieve technieken te gebruiken, halen we het beste naar boven uit zowel inheemse druiven (Garnacha en Cariñena) als internationale variëteiten (Syrah, Cabernet, Sauvignon en Merlot), wat resulteert in moderne wijnen die uiterst opwindend, verfijnd en elegant zijn, maar ook expressief met levendige zuren en vol met die karakteristieke Priorat smaak en diepte. 

wine-eggs bodega bravo escos priorat.jpg

 
Quote van de wijnmaker

"Werk met de bodems. Leer ze kennen, experimenteer met de samenstellingen van het land: klei, rotsen, leisteen, graniet, de contrasten... Het is niet het vat dat de ziel creëert, het is de bodem die karakter geeft."  

 

Pep Aquilar

_MG_0309.jpg

Dat is hoe onze wijnmaker Pep Aguilar zijn uniek smakende wijnen creëert. Hij brengt kracht en elegantie in evenwicht, wat resulteert in wijnen die even interessant en verrassend van smaak zijn als gemakkelijk en subtiel. 

Pep begon meer dan 20 jaar geleden hier in Torroja. Na jaren van reizen als wijnconsulent, werken met wijnhuizen in heel Spanje onder de meest uiteenlopende omstandigheden, ontwikkelde hij unieke vaardigheden en ervaringen met alle verschillende elementen en bodems. Priorat is het meest interessant voor hem: de sterke appellation, het terroir, de brute energie, de contrasten.    

Pep is toegewijd om een nieuwe en moderne Priorat wijn te maken. Een wijn met traditionele kwaliteit, maar met frisheid, goede zuren, elegantie, finesse en spanning. Het is een eindeloos experiment. Maar dat is wat hem enthousiast houdt. Samen met Andreu en zijn team blijven ze de wijngaarden verkennen en verbouwen om te prikkelen en te verrassen met interessante, nieuwe wijnen.   

Dinámica__Plástica-11.jpg

Fruit cecombineerd met kruidigheid

Pas Dels Caus 2020

"Grenzend aan het Pardelases ravijn, is het land uitgesneden met paden naar de holen waar wilde konijnen leven, en Vossen op hen jagen"

Wijngaarden:
Pas dels Caus is een wijn van verschillende wijngaarden gelegen in Torroja del Priorat. De grond bestaat uit gemengde bodems met een basis van leisteen en klei. De druiven worden geoogst van wijngaarden die meer dan twintig jaar geleden zijn aangeplant. De wijngaarden worden bewerkt als duurzame landbouw en worden omgeschakeld naar een biologische certificering.

Wijnbereiding:
Spontane gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks en in plastic bakken van 500 liter. De most ondergaat een maceratie van 6 tot 8 dagen en wordt dan langzaam geperst gedurende 12 uur. De wijn eindigt gisting en veroudering, in 1100 L polyethyleen eieren en 225 L drie en vier jaar oude Franse eiken vaten.

Smaaknotitie:
Pas dels Caus is een jonge en frisse rode wijn, zijn karakter is nauw verbonden met de wijngaarden en het land van Torroja del Priorat. Aroma's van rood fruit, kersen en frambozen overheerst de neus. Tonen van citrusvruchten, lokale bloemen en wilde kruiden zoals venkel en lavendel accentueren de ervaring. Het mondgevoel is fris maar zacht, waardoor een gevoel van weelderig volume ontstaat. De levendige tannines verfrissen de afdronk, weerkaatsen de kruidigheid gevonden in de neus en onthult uiteindelijk zijn kenmerkende grafiet mineraliteit.

Kwaliteitskenmerk:
DO. I Gebied: DOQ Priorat, Spanje

Druivensoorten:
5% Grenache rood, 5% Carignan, 5% Syrah en 5% Merlot 

ABV: 14,5% vol. Totaal zuurgehalte: 4,6 g/l. PH: 3,4. Totaal zwavelgehalte: 44 mg/l. Restsuiker: 0,4 g/l.

Productie:
Slechts 20.000 flessen en 100 magnums

Wijn & Spijsadvies: 

Milde kaas, stoofpot en Paella Catalane

Bewaaradvies:
Nu "stevig" op dronk en te bewaren voor een periode tot 2028

Serveeradvies:
Decanteer de wijn ongeveer 1.5 uur van te voren, zoveel lekkerder!

Dinámica__Plástica-17.jpg

Intens, rondeur en smaak

Les Camades 2020

"Lokale naam gegeven aan verschillende percelen
met oudere wijnstokken."


Wijngaarden:
Les Camades is een wijn gemaakt van verschillende landgoederen rondom het dorp Torroja del Priorat. Het unieke terrein bestaat uit bruine leisteenbodems gecombineerd met klei-kalksteen en alluvium. De wijnstokken, die ongeveer dertig jaar geleden zijn aangeplant, worden geteeld volgens duurzame landbouwpraktijken. De biologische certificering is in behandeling.

Wijnbereiding:
De spontane gisting vindt plaats in kleine, voor levensmiddelen geschikte plastic tanks van 500 l. De gisting duurt acht tot veertien dagen. De most wordt vervolgens geperst om de gisting te voltooien. De wijn wordt gerijpt in terracotta kruiken van 500 l en in Franse eiken vaten van 225 l gedurende veertien maanden.

Smaaknotitie:
 Les Camades is de meest klassieke Priorat expressie van Torroja. Het is een rode wijn gerijpt in terracotta kruiken en Franse eiken vaten. De wijn is kersenrood van kleur met blauwachtige randen. Aromatisch toont hij eerst tonen van zwart en rood fruit, zoals bramen, wilde aardbeien, zwarte pruimen, etc. Gevolgd door aromatische kruiden uit de regio, zoals lavendel, rozemarijn, tijm, etc., en zoete specerijen. De wijn combineert delicate kruidige tonen met een sterke minerale expressie. De wijn is fris en rond in de mond, met een volwassen vasthoudendheid die de mond vult, waardoor hij vlezig en sappig wordt. De zuurgraad leidt je naar de lange afdronk. Over het geheel genomen creëert de wijn een indruk van frisheid en warmte als een midzomer escapade.  

 
Kwaliteitskenmerk:
DO. I Gebied: DOQ Priorat, Spanje

Druivensoorten:
50% Carignan, 35% Grenache Noir, 10% Syrah, 3% Merlot, en 2% Cabernet Sauvignon

ABV: 14,5% vol. Totaal zuurgehalte: 4,1g/l. PH: 3,4. Totaal zwavelgehalte: 46 mg/l. Restsuikers: 0,4 g/l.

Productie:
Slechts 15.000 flessen en 80 magnums

Wijn & Spijsadvies: 

Pittige rundvleesgerechten en blauwader kazen

Bewaaradvies:
Nu "stevig" op dronk en te bewaren voor een periode tot 2028

Serveeradvies:
Decanteer de wijn ongeveer 1.5 uur van te voren, zoveel lekkerder!

Exclusief bij Tax verkrijgbaar

Prioratwijnen zijn zo anders en zo lekker !

Uw keuze voor Bodega Bravo Enclós zal worden beloond met het plezier
van een wijn in uw glas waarbij u blij wordt en vooral blijft.......

bottom of page