top of page

Domaine Jean - Baptiste Jessiaume

Santenay - Bourgogne

"Wij zijn geboren wijnmakers met een diepe verbondenheid met het terroir van Santenay. Elk van onze vinificatieprocessen is ontworpen om het beste van ons land naar boven te brengen"

village-santenay_0.jpg
JB Jessiaum
identite-1-1.jpg

Wijnen die compleet zijn 

 

 

Een Bourgogne wijn kan alleen maar lekker zijn als deze goed is gemaakt. De onderhuidse smaak in je glas verteld alles over de liefde die de wijnmaker
heeft gebruikt.

Zo ook de wijnmaker van ons "eigen" huis  

 

Domaine Jean - Baptiste
Jessiaume - Santenay

 

Alle wijnen van zijn hand bezitten een grootse elegante stijl. Vol fruit zonder de herkomst te verlochenen. Proef deze en u weet weer waarom de wijnen uit de Bourgogne zo geliefd kunnen zijn.

Perfect te combineren met de komende feestdagen.

Wij adviseren u graag!

identite-5-2.jpg

Geduld en passie

 
Tax Quote


Bourgogne wijn, het geheim zit echt onder de kurk.
De wijnmaker moet zijn hele ziel en zaligheid in zijn werk leggen. In de wijngaarden het gehele jaar door. In de wijnmakersruimte slechts enkele dagen. In de kelder, de plek waar iedereen geduld moet hebben. De wijn wordt natuurlijk hier gesmeed tot een nectar waar de gehele wijnminnende wereld wel een paar flessen per jaar zouden willen bemachtigen.

Bourgogne wijn is niet voor elke dag naar mijn mening. Een diner met je beste vrienden - het kerstdiner met je ouders of een goed gesprek met elkaar op de bank. In ieder geval is welke fles u ook kiest:  het wordt  "een feest in uw glas" 
Salut!

 

Erik Tax

identite-3-1.jpg

Wijnmaker Jean - Baptiste Jessiaume

het verhaal

Sinds 1830 is de familie Jessiaume diep geworteld in Santenay, in de Bourgogne. Wij hebben het geluk wijn te verbouwen in het unieke land van de Côte de Beaune en de Côte Chalonnaise. Deze uitzonderlijke grondgebieden stimuleren ons elke dag om onszelf te overtreffen.

Opeenvolgende generaties van getalenteerde wijnmakers creëerden het domein Jessiaume en produceerden jaar na jaar wijnen van hoge kwaliteit. Het werk werd toen verdeeld tussen mijn oom Pascal die voor de wijnstokken zorgde en Marc, mijn vader, in de gistkamer.

Kortom ambachtelijke geschiedenis die steeds schaarser wordt.

De aantallen gebottelde flessen zijn niet schaars maar wel beperkt.

Kwaliteit heeft en geeft zijn prijs...

"omdat het leven te kort is......"

Exclusief bij Tax verkrijgbaar

Na veel wijnen te hebben geproefd uit deze prachtige streek hebben wij onze keuze gemaakt. Deze wijnen wil ik u niet onthouden.

Via de onderstaande button vindt u een overzicht van de actuele wijnen. 

bottom of page