Wijnen om van te genieten, altijd........
Hachee van rundvlees
Tax zijn favoriet.....
​
Hachee mag worden gezien als de bakermat uit onze Hollandse keuken.
Relatief simpel te maken als u maar de goede ingrediënten gebruikt.
Voedzaam en vooral in de winter een must om een aantal keren dit gerecht
te bereiden.
Ingrediënten:
Voor het maken van oma’s hachee (4 personen) gebruikt
u ongeveer 1 kilo doorregen runderlappen alsmede 1 kilo
uien.
​
-
3 laurierblaadjes
-
5 kruidnagels
-
2 eetlepels azijn
-
twee eetlepels suiker
-
25 gram boter
-
peper en zout.
U kunt eventueel heldere aardappelzetmeel (allesbinder) gebruiken om
de hachee mee te binden. Natuurlijk kunt u altijd variaties aanbrengen, bijvoorbeeld
door het toevoegen van wijn of andere verse kruiden.
Bereiding:
​
Deze hachee is erg simpel om te maken, vooral wanneer je alvast wat voorbereidingen
treft, zoals het snijden van het vlees en de uien.
Begin met het verhitten van de boter in een pan.
Voeg wanneer de boter goed warm is het vlees toe en laat dit rustig bakken.
Zodra het vlees bruin is voeg je de uien toe en bak je deze even mee.
Hierna voeg je alle andere ingrediënten toe aan het vlees en de uien en laat
dit rustig sudderen, ongeveer 2.5 uur.
Vergeet niet om af en toe door de pan te roeren.
Een dag van te voren bereiden en de nacht over laten staan smaak naar nog meer
Hacheetip:
​
Als de hachee helemaal klaar is kunt u deze serveren met aardappelen,
zowel gekookt als gepureerd.
U kunt de hachee echter ook serveren met rijst en al helemaal met
Hutspot een genot!
Rode kool wordt vaak gegeten samen met hachee, net als wortelen
of champignons.
​
Wat serveren we hierbij?
​
Niet onbelangrijk natuurlijk, welke wijn is lekker om hierbij te serveren.
Natuurlijk persoonlijk van aard, echter wij hebben een mooie wijn geselecteerd om u op weg te helpen.
Eet smakelijk!