top of page
Entree webshop

Bodega Bravo Escós "Les Camades" 2020 - Priorat

3658977887
€23,95
Ultimaforma Spaans met stijl en rondeur!
Op voorraad
1
Productgegevens


Ontdek de Priorat in uw glas
Koninklijk lekker....

Wijnstreek Priorat, iets ten zuidwesten van Barcelona, is een van de kleinere wijngebieden van Spanje, maar het heeft het karakter, de energie en de intensiteit dat het geroemd is om Spanje's meest gewaardeerde en meest kwalitatieve wijnen. Dit wijnhuis, opgericht door Luis Bravo, ligt midden in het hart van de Priorat, in de buurt van Torroja del Priorat. Het landschap is ruig met ongetemde schoonheid en aantrekkingskracht. Ongerepte rotsformaties bedekt met vulkanische grond die leisteen, as en mica bevat, door de lokale bevolking llicorella genoemd. In combinatie met de hete zon, koele zeewind en vochtigheid en mist uit de bergen genieten we van unieke omstandigheden om wijnstokken en druiven met karakter en ongeëvenaarde smaakdiepte te laten groeien.

"Werk met de bodems. Leer ze kennen, experimenteer met de samenstellingen van het land: klei, rotsen, leisteen, graniet, de contrasten... Het is niet het vat dat de ziel creëert, het is de bodem die karakter geeft."

Dit is hoe wijnmaker Pep Aguilar zijn unieke smakende wijnen creëert. Een met dé traditionele kwaliteit met frisheid, goede zuren, elegantie, finesse en spanning.

De wijn:
Deze “Les Camades” is een wijn die gemaakt wordt van verschillende landgoederen rondom het dorp Torroja del Priorat. Het unieke terrein bestaat uit bruine leisteenbodems gecombineerd met klei-kalksteen en alluvium. De wijnstokken, die ongeveer dertig jaar geleden zijn aangeplant, worden geteeld volgens duurzame landbouwpraktijken. De biologische certificering is in behandeling. De spontane gisting vindt plaats in kleine kunststof tanks van 500 l. De vergisting duurt acht tot veertien dagen. De most wordt vervolgens geperst om de gisting te voltooien. De wijn wordt gerijpt in terracotta kruiken van 500 l en in Franse eiken vaten van 225 l gedurende veertien maanden.

Smaaknotitie:
Deze Les Camades is de meest klassieke Priorat expressie van Torroja. Het is een rode wijn gerijpt in terracotta kruiken en Franse eiken vaten. De wijn is kersenrood van kleur met blauwachtige randen. Aromatisch toont hij eerst tonen van zwart en rood fruit, zoals bramen, wilde aardbeien, zwarte pruimen, etc. Gevolgd door aromatische kruiden uit de regio, zoals lavendel, rozemarijn, tijm, etc., en zoete specerijen. De wijn combineert delicate kruidige tonen met een sterke minerale expressie. De wijn is fris en rond in de mond, met een volwassen vasthoudendheid die de mond vult, waardoor hij vlezig en sappig wordt. De zuurgraad leidt je naar de lange afdronk. Over het geheel genomen creëert de wijn een indruk van frisheid en warmte als een midzomer escapade.


Kwaliteitskenmerk: Priorat D.O.Q
Wijngebied: Priorat, Spanje
Druivenrassen: 50% Carignan, 35% Grenache Noir, 10% Syrah, 3% Merlot, en 2% Cabernet Sauvignon
Alcoholgehalte: 14,5% vol.
Totale zuurgehalte: 5,3 g/l. PH: 3,4.
Totaal zwavelgehalte: 47 mg/l.
Restsuiker: 0,6 g/l.
Productie: Slechts 15.000 flessen
Serveer advies: Vooral niet te warm (14-16 C bij Rundvlees en wildgerechten alsmede pittige kaas (Manchego).
Bewaren: De wijn is nu jeugdig en krachtig van structuur - even wachten? Dat kan tot zeker 2028.

Let op: Decanteer deze wijn vooraf in een wijnkaraf- zoveel lekkerder!Bewaar dit product voor later
bottom of page