top of page
Zoeken

In een vorig leven werkte ik bij een organisatie waar je pas serieus werd genomen en meetelde als je “een broek had versleten”. Nu weet ik niet wat uw ervaringen zijn, maar een broek daadwerkelijk verslijten duurt best lang….


Afgelopen jaar heb ik de loopbaan uit het vorige leven losgelaten om de wijnwereld in te stappen. En sindsdien werk ik met veel liefde bij Tax Wijn en Bridot. Omringd door ervaren wijnexperts waan ik me Alice in Wonderland en als een dorstige beginneling laaf ik me aan alle kennis en de leerervaringen die de nieuwe plek met zich meebrengt. Ik ben immers net begonnen….

Sinds we in maart zijn gestart was het na een half jaar keihard werken en opbouwen tijd voor vakantie. Een rondreis door het zuidelijk deel van de Verenigde Staten, South Carolina en Georgia. En laten ze daar nu ook wijn maken! Mijn reis kon niet meer stuk. Gewapend met pen en papier en een grondige theoretische voorbereiding zat ik in de zon aan de proeftafel. Het leek me een uitgelezen kans om het onderdeel Verenigde Staten voor het vinologenexamen alvast praktisch tot mij te nemen. De proeverij bleek van een zeer ontspannen opzet. Gewoon met je glas naar de bar lopen en aangeven welke van de wijnen uit het assortiment je wilde proeven. De achter de bar staande slush-puppy machine had een waarschuwing voor me moeten zijn.


Maar deze beginneling ging volledig op in het aandachtig proeven van niet al te sprekende witte wijnen en het doorzagen van de wijnmaker over zijn vinificatietechnieken, zijn druivenranken en het klimaat. Dat de wijn me niet zoveel deed zette ik opzij als een gebrek aan ervaring en kennis. Mijn gezicht sprak overigens boekdelen, getuige het feit dat de Amerikanen naast me vertelden dat ze de middag van hun leven hadden met het raden van mijn wijnoordeel op basis van de grimas die ik trok.

Bij het vierde proefglas, een rode zoetige substantie, klaarde het gezicht van mijn tafelgenoot op. Triomfantelijk vervolgde hij: “Ik ruik nu voor het eerst de bessengeur waar jij het soms over hebt als je wijn proeft!” Het viel niet te ontkennen, de blauwe bessen stoven het glas uit. Maar hoe dan? Blauwe bessen mee laten vergisten met de druiven en je krijgt de Very Berry ‘wijn’ waar de Amerikanen dol op bleken te zijn. Teleurgesteld ben ik gestopt met proeven. Dit was geen wijn, ik had al zo’n raar gevoel bij de eerste glazen maar deed het af als onervarenheid.

Twee weken later zat de vakantie er op. Toen ik thuis mijn werkschoenen aantrok om weer in de winkel aan de slag te gaan, viel mijn oog op de zolen. Ze waren versleten…..


Tot ziens bij Tax Wijn in de winkel.

Viola.

82 weergaven0 opmerkingen

Tax Wijn staat aan het begin van een groots avontuur. Een langgekoesterde droom gaat in vervulling. Met veel plezier licht ik in deze brief een tipje van de sluier op.

Tijdens en na de coronaperiode heb ik mijn gedachten, wensen en dromen over mijn toekomst als Vinoloog en Ondernemer op een rijtje gezet. Mijn conclusie: het is tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière.

Inmiddels heb ik een bedrijfsplan op papier staan voor een nieuwe zaak. Een bedrijf dat ik de komende jaren, samen met een enthousiast team, zal gaan opbouwen. Met hart en ziel en met hernieuwde energie.

In het voorjaar van ’23 zal Tax in het centrum van Elst een gloednieuwe wijnbar en wijnwinkel openen in één pand. Dé plek waar iedere bezoeker zich welkom voelt en waar hij eens goed verwend zal gaan worden. De naam en de overige details ga ik u nu nog niet verklappen….

Wel wil ik u de komende maanden graag met onze nieuwsbrieven op de hoogte houden van alle ontwikkelingen tot aan de feestelijke opening.Onze nieuwe zaak bevindt zich in de Dorpstraat op slechts elf autominuten van Arnhem. Met de trein kost het u maar u zeven minuten en 5 minuten wandelen om in hartje Elst te komen. (En er zijn prachtige fietsroutes)

Op dit moment zit ik midden in de ontwikkelings- en opbouwfase. Ik ben drukdoende met architecten, aannemers en ontwerpers. Het is een enerverende, heerlijke tijd.
Voorlopig blijft Tax Wijn aan de Jacob Marislaan 20, zoals gebruikelijk op vrijdag en zaterdag vanaf 10.00 uur geopend. En natuurlijk onze webshop zal ook in 2023 u ook graag voorzien van lekkere wijnen. Feitelijk verandert er voor u fysiek tot januari niets. Maar dan...

Dan zal Tax Wijn, na bijna een kwart eeuw, de deuren sluiten aan de Jacob Marislaan.

Ik schrijf dit natuurlijk met pijn in het hart; mijn zaak is mijn kindje. Maar ik kijk met trots en dankbaarheid terug op mijn geweldige tijd in Arnhem Noord. Natuurlijk blijft ons uitdagende assortiment ook in de toekomst via de webshop altijd beschikbaar, en aan huis bezorgd in en buiten Arnhem.

Als gezegd: we zitten middenin een razend spannende maar heerlijke periode.

Één ding staat als een huis: we kunnen niet wachten om u, als vaste relatie, straks in ons nieuwe pand welkom te kunnen heten. Dan drinken we een glas en dan vertel ik u met plezier over onze visie in de Tax wijnwereld.


Wilt u op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen?

Schrijf u dan hier in voor de verfrissende nieuwsbrief.

Graag tot ziens en met een hartelijke groet,

Erik Tax

Tax Wijn & Wijnbar Bardot


18 weergaven0 opmerkingen

U kent het wellicht wel, een gezellige proeverij… Met vrienden een avond vermaak beleven geleidt door een vakman die je dan ook nog eens lekker door de materie heen voert. Heeft dat nog enig nut? Naar mijn mening niet.

De laatste 10 jaar zijn alle wijnbedrijven om elkaar heen gaan “hangen” om de consumenten tot zich te binden, niks mis mee zou je zeggen. Want deze consument wil ook nog eens vermaakt worden en gaat, als het goed is, jou voorzien van een (h)eerlijke omzet boost.


Mijn ervaring leert dat de huidige consument echt wel oren hebben naar dé anekdote en de werkelijke verhalen rondom de wereld van wijn. Want laten we eerlijk zijn een gewoon mens ziet door de bomen het bos niet meer of een fles die zij ter hand nemen gemaakt is volgens hun maatstaaf. En dat is jammer.

Ik kan natuurlijk een verhaal vertellen over de prijs, de kleur, en de aanbiedingen. Dat doen we op een Tax wijnproeverij dus niet!
Een avondje uit wordt het zeker, maar dan wel op het niveau en de verwachting die u als consument mag verwachten van een vakman. Na 2.5 uur weet u meer dan u wellicht had verwacht vooraf. In ieder geval over de wijnen die aan u voorbij zijn gekomen. Dan is er natuurlijk de vraag wat mag zo iets kosten?

Enthousiast uiteindelijk over uw keuze? Ik houd u dan niet tegen maar dat is zeker niet de insteek. Gewoon het product wijn met de Inns and Outs tot u nemen. U voelt zich hiermee gewoon te gast en ik verras u dan ook graag bij mij aan de proeftafel.


Een andere kijk op de zaak proeven....

Kijk eens op de website voor de volledige informatie. https://www.taxwijn.nl/proeverijen


Graag tot ziens

Erik Tax

25 weergaven0 opmerkingen
Wijnblog
bottom of page