top of page
Zoeken

Ervaring, heerlijk om mee te werken….

Tax Wijn en haar zusje Bridot zijn alweer 11 maanden gevestigd in de Dorpsstraat te Elst. Een verhuizing van je wijnbedrijf na 25 jaar op een vaste locatie heeft meer omhanden dan menigeen zou kunnen bedenken. Ondanks dat alles in de huidige winkel nieuw is, behalve het assortiment, blijft het een hele uitdaging een plaats te verwerven in de bestaande markt van het dorp. Logisch, want zeg nou zelf “Elst heeft alles al” is de kreet die vaak wordt gezegd. En daar wil ik graag mijn kanttekeningen bij zetten zoals u van mij gewend bent....

Het dorp heeft een geweldige kern met een groot winkelaanbod, dat zeker. Met vooral bezoekers van buiten de plaats, 68 % is gebleken na onderzoek, staat Elst goed op de kaart op het gebied van voorzieningen. Menig winkelgebied buiten Elst kijkt naar Elst.


Hoe de winkeliers hiermee hun gegund graantje meepikken. Dus dat staat als een huis. Echter, er is meer. De gedachte dat “het” vanzelf gaat in Elst is te kort door de bocht. Een enorme mix en diversiteit aan klanten met hun persoonlijke ideeën en gedrag maakt de uitdaging om je bedrijf te laten slagen nog leuker.


Mijn overbuurvrouw Esther Schoenmaker van de Primera is daar het beste voorbeeld van. Wekelijks zet zij op haar Facebookpagina de meest bizarre ervaringen die een winkelier kan meemaken. Ik lees ze met een gniffel maar gelijk ook met mijn bedenkingen.


Hoe is het ook alweer? “Een winkel moet een beleving zijn” volgens diverse onderzoeken in het MKB. Zeker mee eens en die beleving brengen de (potentiële) klanten zeker. Want in ons mooie dorp is het zo dat na een periode van kijken er nu opeens wordt geroken aan onze producten, zo blij mee! De volgende fase zal zijn dat er wordt gedronken van onze wijnen en men graag zal gaan luisteren naar de verhalen over dit unieke product.

De combinatie met ons zusje Bridot in hetzelfde pand, alsmede de wijnkelder is een wijnbeleving die gewoon, zonder arrogantie, uniek te noemen is. En dat wordt dus nu ook langzaam gezien. Schakelen naar een andere markt is hierbij van essentieel belang. Want al is de afstand maar 9.2 kilometer verwijderd van de oude vestigingsplaats, de rivier de Rijn brengt mede dat de inslag van het publiek anders is. Bourgondisch, dat zeker, maar ook kieskeurig en niet snel uit de dagelijkse gewoonte te krijgen. Met de energie van het team, een prachtig assortiment en de unieke locatie gaan we een mooie plaats verwerven in de markt van de Betuwe e.o.

Nu kan de vraag worden gesteld: Waar baseer je deze kennis op? Een neus hebben wat er speelt in de wijnmarkt? Anders durven zijn! En vooral in jezelf blijven geloven. Want de onderbouwing en visie zijn aanwezig. Daarbij is mijn rechterhand en bedrijfsleidster Viola, dé heerlijke persoon die de rust altijd bewaart....


Ervaringen en kennis, dé twee tools waarmee je het bedrijf tot ongekende hoogte kunt brengen.

Heerlijk om hiermee te werken. Wilt u onze sfeer zelf eens beleven?

U bent van harte welkom in mijn bedrijf


Graag tot ziens bij Tax Wijn!

Erik Tax

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
Anker 1
bottom of page