Oogstimpressie van  Weinhaus Franz Hahn 2021

Weinhaus Franz Hahn 

 

Zuivere wijnen uit de prachtige Pfalz

Sinds 1.5 jaar voeren wij dit wijnhuis en met succes. Wijnmaker Martin Hochdörffer heeft internationale werkervaring als wijnmaker en hij weet als geen ander in deze
wijnstreek de extractie en smaak in zijn wijnen te creëren 

Wat een mooie stijlen (!), wat een passie vindt u terug in uw glas.
Afkomstig uit  Albersweiler in het zuidelijke gedeelte van deze wijnstreek.
De Pfalz wijnen uit zowel de noord en zuid streek hebben een volledige andere stijl en smaak. In het zuiden geven de druiven een zeer mineralige toon, zuiver en minder vet van smaak dan in het noorden. De ligging, de ouderdom van de wijnstokken de bodemsamenstelling geven dit nu eenmaal met zich mee.

Martin bezit zelf geen wijngaarden. Hij heeft de laatste 10 jaar zijn leveranciers geleerd om het perfecte "fruit"aan te leveren. Hiermee creëert hij in zijn eigen wijnhuis de unieke wijnen onder de naam Hahn. Meer dan 14 soorten wit en 5 soorten rood voeren wij met trots in ons assortiment!

Ontdekt nu zelf waarom Weinhaus Hahn zoveel wijn geeft voor zijn prijs!   

De nieuwste wijncreatie van Martin:

NIEUW!

Weinhaus Franz Hahn - Cabernet Blanc 2019

Deze witte wijnsoort is een interspecifieke kruising tussen Cabernet Sauvignon en resistentiepartners. Het nieuwe druivenras werd gekweekt door de Zwitserse druiventeler Valentin Blattner. De selectie is uitgevoerd bij de Duitse wijnstokkwekerij Freytag in Neustadt an der Weinstraße, district Lachen-Speyerdorf in de Pfalz.

Na verschillende jaren van proefnemingen werd het druivenras in 2004 door Volker Freytag geregistreerd voor rasbescherming en in 2010 voor classificatie. Uniek! Door de verandering van het klimaat, ook in de Pfalz, is men op zoek naar wijnstokken die minder gevat zijn voor de gevreesde meeldauw.

Lees de resentie van wijnkenner Albert de Jong over deze wijn.

Logo PDF 2019.png definitief.png
16729399_1272156129498673_8683585085090597666_n.jpg
© Copyright
cabernet Blanc wijn.jpg