top of page
Zoeken

Hoeveel leed zal er straks nog zijn?Dit blog schrijf ik op persoonlijke titel en het lezen ervan is niet verplicht.......


Langzaam zijn we een jaar onderweg in de pandemie. Iedereen weet wat dit betekent. Ik kan het er over hebben dat het verschrikkelijk is op dit moment met de economische gesteldheid van vele mede MKB-ers. Eigenlijk vind ik het ongehoord en niet normaal dat wij "Nederlanders" met een economische neus en vooral onze directheid dit zo maar over ons heen laten komen!

Er wordt naar mijn mening angst gecreëerd door het gehele RIVM en het kabinet en o.a. de kleine zelfstandige en de horecaondernemers staan machteloos aan de kant. De manier waarop zij door dit kabinet worden gekleineerd is absurd. De manier van communiceren over ons(!) tijdens de persconferenties is beschamend! De (verkeerde) macht druipt ervan af!


Nu weet ik wel dat er iets aan de hand is, maar er is geen controle. De markt moet open en heel snel. De banken, de Nederlandse bank, en het ministerie van Economische zaken, ze weten het allemaal, in de zomer gaan de echte klappen vallen. De regering heeft er financieel alles aan gedaan om de schade te beperken..........

Echt? Nou daarmee ben ik het totaal niet eens! Kijk om je heen! Als je een grote broek aan wilt trekken dan zal je ook echt moeten gaan betalen, en niet op de manier zoals dit nu het geval is. Onze economie wordt op dit moment de nek omgedraaid mede door Den Haag.


Genoeg over dé zaak. Waar het mij ook om draait is dat U als consument, en dat zeg ik als MKB ondernemer, enorm bent veranderd. Nu "verplicht" online kopen, thuis blijven, hé dat is gemakkelijk, snel bestellen! Ik geloof niet dat na de pandemie iedereen weer het centrum van stad ingaat om te winkelen of even zo snel een winkel gaat bezoeken. De tijdbestedingen zullen en zijn anders geworden.En dat is vreselijk saai, en dat zeg ik in persoon, die zelfs zijn winkel gewoon open heeft. De consument wil nu gewoon niet onder de mensen zijn, voor iedereen een andere redenen en gebruikt dus een handige tool genaamd; de webshop.


Helaas zie ik hierdoor mijn vak van wijnadviseur en wijnspecialist langzaam vereenzamen, ja het is een vak. Want je kunt je internetwinkel nog zo op orde hebben de sfeer in een aangeklede drankenspeciaalzaak is anders dan achter je 19 inch scherm. De persoonlijke communicatie met je bezoeker, de cappuccino, de lol met je relatie, het proefglas van een nieuwe wijn? Allemaal zaken die er nu al bijna een jaar niet zijn. En komen ze terug? Ik weet het niet. Er liggen weer plannen op tafel om de Tax- winkel klaar te stomen voor na de pandemie. Anders, nog aantrekkelijker voor een bezoek als het er van gaat ervan komen.

Ondanks alles bruis ik van de energie, heb elke dag ideeen en dan....?


Dan krijg ik tranen in de ogen van de mede-ondernemers die NIET open mogen zijn. Die onder de noemer "voor ons allemaal het beste" (?) met de rug tegen de muur aan staan. Die door de zwarte wolken niet meer heen kunnen kijken. Daar kan u als consument NIETS en IETS aan doen. Voordat u naar BOL.COM gaat dus even rondsnuffelen of uw plaatselijke ondernemer ook een website heeft met zijn of haar aanbod. Houdt contact met de ondernemer. Want weet u hoeveel leed er zal zijn als iedereen weer vrolijk zijn (buiten) leven oppakt? Gewoon, HEEL ERG VEEL! en dit is iets om over na te denken en naar te handelen.


Graag tot ziens in het weekend by Tax!

of online....


Erik Tax


117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


Anker 1
bottom of page