top of page
Zoeken

Maar op de camping was deze zalig...

Bijgewerkt op: 29 jun. 2018

Nog even en dan gaan we weer lekker een paar weken ervan genieten op vakantie. Per auto, vliegtuig, in ieder geval even afblazen en genieten van het leven.


Dé lunch in dat pittoreske stadje aan de rivier is altijd heerlijk en de huiswijn daar is de lekkerste ter wereld. Kijk en daar gaat het om. Natuurlijk u geniet, ook al is de wijn van een beroerde kwaliteit, door de omgeving met 30 graden, uw kinderen die heerlijk genieten en uw partner die straalt, smaakt (bijna) alles.


Ik vind dat u het lekker moet vinden, altijd, een ander kan niet oordelen wat u graag drinkt. Echter er zijn omstandigheden waar uw smaakpatroon even van slag kan zijn, zoals hierboven is aangegeven. Één van de anekdotes is een waar gebeurd verhaal, om eens aan te geven hoe de praktijk van een wijnwinkelier verloopt na de vakantieperiode.

Op de camping was deze zalig.....

Zaterdagmiddag om 16.00 uur augustus 2015 loopt er een vriendelijke bezoeker mij tegemoet in de winkel. Je ziet het zo, uitgerust en een heerlijke kleur in het gezicht. Verteld mij trots dat hij in de Zuid Franse Corbières, "op een top camping" heeft vertoefd. Bij de wijnboer, en hij kocht de wijn zo van het vat (á € 0,85 per liter(!) ) Ik vroeg hem naar het karakter van de wijnen. Er kwam een fles uit zijn tas, we noemen deze maar château X, wel een leuk etiket trouwens.....

"Dit is zijn hoofdwijn die uitsluitend op fles dus niet en vrac wordt verkocht". Ik herkende de fles en het wijnhuis. Was er zelf nooit zo van gecharmeerd, maar goed het is ook niet voor mij bedoeld. Wel deed ik zaken met de desbetreffende importeur in Nederland.

De man werd steeds enthousiaster, liet de lege fles achter bij ons en vroeg of ik wilde bellen als de wijnen in huis waren.


Vijf dagen later werd de wijn geleverd. Opvallend, bij controle bleek dat het bottelingsnummer exact dezelfde was zoals op de fles die de levensgenieter bij ons achterliet. Elke botteling van een aantal flessen, meestal per 5000 stuks, krijgt een nummer, hiermee kunnen "fouten" flessen gemakkelijker worden getraceerd en eventueel uit de handel worden genomen.


Snel de vakantieganger opgebeld met het goede nieuws. Nog geen kwartier later stond hij te trappellen voor de toonbank. Na het plaatsen van de 12 bestelde flessen in de achterbak van zijn voiture en een gulle hand, was iedereen tevreden. Tot zover dan.....


De zaterdag erop kwam de gezellige heer, iets beteuterd deze keer, aanlopen. Hij vertelde mij dat de wijn toch niet in goede aarde was gevallen en hij zich niet kon voorstellen dat het dezelfde versie was die hij en France had genuttigd. Nadat ik hem rustig had uitgelegd over de botteling methode en de bijbehorende nummers kwam hij tot een geweldige conclusie.

"tja ik sta thuis ook niet op de camping" dat zal het wel zijn....


Moraal van dit verhaal?

Laat u niet te snel "verleiden" tot een aankoop op uw vakantielocatie, alleen als het echt over de huiswijn herinnering van uw vakantie domicilie moet gaan. U zult verrast, of teleurgesteld zijn, hoe u smaak veranderd zodra u weer in de sleur van alle dag komt.


Een mooie vakantietijd toegewenst!


Erik Tax

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Anker 1
bottom of page