Zoeken

Mag het ietsjes minder?

Na de drukke decembermaand, en niet alleen voor ons, is het altijd weer zaak om te evalueren en toe te leven naar een nieuw jaar. Geweldig vind ik het om te zien dat alle media de kans aangrijpen om iedereen weer even in de alcohol technisch basic stand te zetten. Minder drinken, nee, helemaal niet drinken 30 dagen lang! Wat een knevel om in te leven, en niet alleen de alcohol die niet mag. Alles moet minder, het is beter voor u......

De tijd dat in Zuid Europese landen tijdens de lunch als "gewoonte" een glas wijn werd gedronken ligt echt alweer flink achter ons. En daarbij, wij Nederlanders zijn nooit zo van "op de dag" tot een wijnconsumptie over te gaan, daarvoor zijn wij te nuchter denk ik.

Doseren in het gebruik van o.a. alcohol is volgens mij de juiste methode en nog niet eens zo slecht. Alcohol wordt nu helaas neergezet als een bijna zware drug. Zo jammer. Natuurlijk ik leef van de verkoop ervan, maar ook is het onze verplichte taak om te bepalen of iemand te veel drinkt, tenminste als deze bij mij in de zaak een product wil kopen. Niet als een klassenleraar maar wel de zaken niet aanbieden waarvan je weet dat het toch flink fout kan lopen. Gewoon een verplichting!

<